Kiropraktiikkaa Koronan aikaan.

 

TäsmäTerveys Helsinki ja Nummelan kiropraktikoiden vastaanotot ovat toistaiseksi avoinna keskittyen akuutteihin kiputiloihin. Olemme avoinna oireettomille, perusterveille, alle 70 vuotialle riskiryhmiin kuulumattomille poikkeustilan näin salliessa. (Lopussa listattu riskirymät)

 

Jos sinulla on flunssan oireita voit peruttaa ilman viime hetken sakkoa samana päivänä, vaikka 5 minuuttia ennen varattua aikaasi ja me lupaamme tehdä samoin.

 

Aluehallintovirastokeskus on linjannut: ” Suositeltavaa, että asiakastapaamisia rajoitetaan tilapäisesti, jos vain mahdollista. Jos asiakkaan terveydentilan kannalta välttämätön asiakastapaaminen joudutaan järjestämään, on tärkeä huolehtia asianmukaisista suojaustoimista. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa riskiryhmiin kuuluvien asiakastapaamisissa.  On huomioitava, että joku voi sairastaa COVID-19-infektiota tietämättään.”

 

Jos olet epävarma, onko tilasi kiropraktikon konsultaatiota ja hoitoa vailla. Soita meille: 040 708 9291.

 

Kukaan ei halua kuormittaa julkista terveydenhuoltoa turhaan juuri nyt.  Monessa maassa tuki-ja liikuntaelin vaivoihin mennäänkin ensimmäisenä kiropraktikolle, joka sitten ohjaa lääkäriin jatkotutkimuksiin tai fysioterapeutille kuntoutukseen. Karkeana yleistyksenä, esim. alaselkän kipuun, jos et pääse itse tai saamallasi kyydillä vastaanotolle niin tällöin on varsin rajallista mitä pystymme siinä hetkessä auttamaan.

 

Koemme tekevämme yhteiskunnallisesti tärkeää työtä ja tämä motivoi meitä joka päivä.

 

Niin kuin asiakkaamme tietävät kipu ei ole mitenkään hyvä indikaattori tuki-ja liikuntaelinten suorituskyvylle, mutta näin tilanne vaatii.  Oman kuntoilun ja kuntoutuksen tärkeys tulee nyt vielä suurempaan rooliin.  Joskus kaikista elämäntapa muutoksista huolimatta ongelmia voi kertyä ja omat konstit eivät riitä.

 

Joudumme rajoittamaan kontrollikäynnit, työkuntoa ylläpitävät käynnit, ja urheilijoiden suorituskykyä parantavat toiminnalliset hienosäädöt.

Toivomme että pääsemme auttamaan teitä kaikkia vauvasta vaariin ja mummosta maailmanmestariin TULE-terveytenne kanssa heti poikkeustilan loputtua.

 

Vastaanotolla:

 

Tule hetki ennen aikaasi. Viihtyisät tilamme houkuttelevat nauttimaan atmosfääristä, mutta pyrimme pitämään henkilömäärän alle kymmenessä.

Kun saavut vastaanotolle: käy pesemässä kätesi ja käyty käsihuuhdetta tämän jälkeen.

Mielellään mukana tuleva kuski/kassa/taustajoukkio voi odottaa autossa tai happi-hypellä ulkona. Alaikäisen kanssa tietysti huoltaja mukana. Ota mukaan oma vesipullosi. Lehdet, palapelit ja lelut ovat korjattu pois.

 

Kävimme aiemmin yleisten tilojen kahvat ja pinnat läpi aina päivänpäätteeksi nyt käymme ne odotustilassa ja WC-tiloissa useasti päivässä.

 

 

Käytämme puhdistukseen desinfiointiaineita ja pyyhkeitä mitä käytetään leikkaussaleissa. Nämä tappavat bakteereita itiötasolla, MRSA sairaalabakteeria, Norovirusta ja HIV:iä.

 

Peruskäsihygieniamme lisäksi hoitojen välissä käymme läpi hoitopöydän, johon käytämme

samaisia kertakäyttöliinoja hoitopöydän paljaisiin osiin. Jokaiselle potilaalle on varattu puhdas froteepyyhe / suojapaperi hoitopöydän päälle. Siirryimme käyttämään vinyylihanskoja. Tämä ei vaikuta herkkien sormien kykyyn havaita esim. nikamien muodostamien liikesegmenttien toimintahäiriöitä. Sormet ovat herkistyneet vuosien varrella niin voisimme käyttää uunikintaita ja potilaalla voisi olla toppatakki päällä ja siltä tämä ei haittaisi tutkimusta.

 

Pidennämme taukoja hoitojen välissä, jotta ehdimme tehdä nämä toimenpiteet huolella ja ettei odotustilassa olisi iso joukko asiakkaita.

TäsmäTerveys tiimin puolesta toivomme kaikille paljon voimia poikkeusolon haasteisiin.

Terveisin,

 

Roope Rinta-Seppälä, DC MSc

0407089291

info (a) tasmaterveys piste fi

 

Jos kuullut joihinkin näistä riskiryhmistä emme valitettavasti hoida poikkeusaikaan:

THL:n listaus

”Mitkä ovat koronavirustaudin riskiryhmät?

Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion.

Lisäksi vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat erityisesti iäkkäillä lisätä sairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä, esimerkiksi:

  • Vaikea-asteinen sydänsairaus
  • Huonossa hoitotasapainossa oleva keuhkosairaus
  • Diabetes, johon liittyy elinvaurioita
  • Krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta
  • Vastustuskykyä heikentävä tauti kuten aktiivisessa solunsalpaajahoidossa oleva leukemia tai lymfooma (ei ylläpitohoito)
  • Vastustuskykyä voimakkaasti heikentävä lääkitys (esimerkiksi suuriannoksinen kortisonihoito) ”

 

”Muita tekijöitä, jotka yleisesti ottaen heikentävät keuhkojen toimintaa ja saattavat lisätä koronavirusinfektion riskiä terveydelle, ovat sairaalloinen ylipaino (BMI eli Body Mass Index yli 40) sekä päivittäinen tupakointi. ”

Lähteet: 24.03.2020

 

THL

 https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

 

AVI

http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset#TH-3